Herinneringsfotografie

Ik bied vanaf nu ook afscheidsfotografie aan. Een vorm van fotografie die nog te vaak als taboe wordt beschouwd. Na verschillende artikels hierover te hebben gelezen, gesprekken te hebben gehad met rouwconsulenten en andere ondernemers, weet ik echter dat foto’s een enorme hulp kunnen bieden bij het verwerkings- en rouwproces.

Als herinneringsfotograaf zorg ik mee voor om de momenten van afscheid niet te vergeten. Niet enkel de afscheidsdienst, maar zelfs een gezamelijk bezoek aan de paliatieve zorg, een bezoek aan het WZC om een dementerend familielid te fotograferen tijdens de minderende heldere momenten, enkele plezierige familiemomenten alvorens men palliatief wordt,…

“Dat doe je toch niet?’ Hoor ik je al denken…”

En waarom niet? Waarom zouden we enkel de vrolijke herinneringen uit ons leven op foto willen hebben? Jammer genoeg is ook de dood en het afscheid errond ook een onderdeel van het leven. Bij VZW Boven De Wolken, waar ik me als vrijwillige fotograaf heb opgegeven, merk ik van dichtbij hoeveel steun en kracht de ouders putten tijdens het maken en ontvangen van de foto’s van hun sterretje.

Wat wil ik nu vooral bereiken?

Kenbaar maken dat afscheidsfotografie mogelijk moet kunnen zijn, dat dit absoluut geen taboe hoeft te zijn, maar dat het zelfs een mogelijke hulp kan zijn in het rouwproces van de nabestaanden. Samenwerkingen aangaan met de uitvaartsector in Vlaanderen en vooral rond de regio Mechelen-Willebroek, om de mogelijkheid van een tastbare herinnering aan te bieden aan de nabestaanden.

Ben je, of heb je iemand in je verloren en wens je een reportage van het afscheid? Neem dan vrijblijvend contact met me op naar de mogelijkheden of schrijf je in op mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *